Over Op verkenning in eigen stad

27 jul
Diest - CC Begijnhof Diest

Op verkenning in eigen stad

Bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het heraangelegde kerkhof onder leiding van een gids.

zaterdag 27 juli 2024 van 14:30 uur tot 15:30 uur

Vakantie: tijd om te niksen, ook tijd om eens iets ongewoons te doen……..bijvoorbeeld eens op verkenning gaan in eigen stad.

Enkele tips …….

O.L.Vrouwekerk: de oudste kerk van Diest, oogt aan de buitenkant wat rommelig en verwaarloosd, maar is binnen een van de mooiste van de stad. Een rijk interieur, met heel veel symboliek, getuigt van de devotie van onze medeburgers in vervlogen tijden. Een heel merkwaardig kunstwerk, de Grot van Lourdes, vertelt wat over hun ’goede’ smaak, en de moderne ’Madonna van Fatima’ van Kamiel Colruyt is een hele andere vertaling van het volksgeloof.

Nu er binnenkort aan deze kerk een nieuwe bestemming zal worden gegeven, als logies voor passerende pelgrims op weg naar Compostela, is een uitgebreid bezoek aan deze kerk zeker een must!

Kerkhof van Diest: heel recent werd het kerkhof opnieuw aangelegd en kreeg het een invulling als landschapspark, waar de rijen sombere grijze tombes plaats maakten voor groene grasvelden en mooie beplanting, rustbanken, om in alle sereniteit onze doden te herdenken en tot rust te komen. Niet alle oude graven werden verwijderd: er zijn nog heel wat getuigenissen van illustere voorvaders, merkwaardige en sterke figuren, die onze stad ’maakten’ en een stempel drukten op wat er nu is...

Op zaterdag 27 juli om 14u30 bezoeken we de OLV. Kerk – we komen samen aan de ingang.

Op zaterdag 10 augustus om 14u30 bezoeken we het kerkhof – we komen samen aan de ingang Vervoortplaats

Deelname : gratis

We kijken ernaar uit jullie te ontmoeten!

Bestuur Davidsfonds Diest

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Labels: Bezoek met gids